Entorn de la Casa Rural Can Pica
Entorn de la Casa Rural Can Pica
Entorn de la Casa Rural Can Pica
Entorn de la Casa Rural Can Pica
- Entorn de la Casa Rural Can Pica
- Entorn de la Casa Rural Can Pica
- Entorn de la Casa Rural Can Pica
- Entorn de la Casa Rural Can Pica
Llocs d'interès
Des de Can Pica es poden visitar diferents llocs d’interés, tant dins de la zona d’Hortsavinyà i Montnegre, com per les rodalies.
A part de l’església de Sant Llop i el Centre d'Informació del Parc, cal destacar les ermites de l’Erola i Sant Miquel de Vallmanya, el forn de calç de Can Pica, boniques masies, les alzines centenàries de Can Portell, diverses antigues places carboneres, diversos miradors on poder gaudir d'excel•lents panoràmiques i diversos itineraris senyalitzats per fer a peu.
Des d’aquí es poden visitar també les ermites de Sant Miquel de Vallmanya, de Santa Maria i de Sant Martí de Montnegre, l’antic monestir de Roca-rossa (fundat el 1145) i l’església de Sant Pere de Riu.
A partir d'aquí per més informació es pot consultar a cada lloc...
Centre d’Informació del Parc
Aquest edifici, anomenat l'Hostal Vell, va ser remodelat per la Diputació de Barcelona l'any 1997 per destinar-lo a centre d'informació del parc.
L’horari d’obertura és de dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h.
Per més informació podeu consultar a la web de la Diputació de Barcelona clicant AQUÍ
Església de Sant Llop
Està documentada des de l’any 1080 com a església paroquial de Santa Eulàlia (la patrona d’Hortsavinyà).
La façana és barroca i la capella original era romànica, però posteriorment va ser modificada i ampliada, de manera que l’aspecte actual de l’edifici data de l’any 1772. Durant la guerra civil l'església va ser saquejada i es cremaren tots els objectes de culte, excepte la imatge de Sant Llop que va ser amagada per uns veïns.
És creença antiga que la trobada inesperada amb un llop pot fer emmudir la gent sempre i quan el llop vegi abans a la persona, perquè sí és la persona qui veu primer el llop, és aquest qui queda mut.
Això explica que l’aigua de la Font de Sant Llop, situada entre l’Hostal Vell i l’Església d’Hortavinyà, avui soterrada, fos tinguda com a bon remei per als problemes de veu’.
•Daniel Rangil, del llibre Històries i Llegendes de l’any vuit•
Ermita de l’Erola
Forn de calç de Can Pica
Aquest tipus de construccions fetes amb pedra, en deixar de ser actives, ràpidament són deteriorats per la vegetació, però aquest es conserva sencer i en molt bon estat.
Les alzines de Can Portell
Antigament hi havia hagut quatre alzines centenàries, però la més grossa fou abatuda per un llamp l’any 1996, i l’únic que en queda són els primers metres del tronc. A més, quan va caure ho va fer sobre una segona alzina, la qual va quedar força perjudicada. Així, actualment només es conserven dues alzines en bon estat.
Roure, font i ermita de Santa Maria
L’ermita de Santa Maria és un edifici del segle XIX, i després que quedés enrunada, l’any 2009 va ser consolidada amb l’aspecte que veiem actualment.
Seguint per un caminet que surt de davant de l’ermita, podrem veure la boníssima i fresca aigua de la font de Santa Maria.
Església de Sant Martí
El lloc és esmentat el 1022 i l’església fou inicialment la del castell de Montnegre, centre d'una extensa jurisdicció. Abans de la Guerra Civil fou absorvida per Sant Celoni.
L'església actual és obra dels segles XVII-XVIII, d'una sola nau i dues capelles a cada costat, i una senzilla portada coronada per un massís campanar de torre que ocupa tota l'amplada.
Els boscos de la carena del Montnegre
En alguns indrets es poden observar també claps excepcionals de faigs, tot i estar fora de la seva distribució. Les avellanoses també hi han trobat el seu espai, a les bagues, juntament amb altres roures, castanyers, alzines, trèmols, i en menor abundància, grèvols i cirerers.
Mirador del Rocatell
Tordera
La Festa Major té lloc el 24 d’agost, per Sant Bartomeu. Altres esdeveniments a tenir en compte són l’aplec de Sant Ponç (l’11 de maig) i la Fira del Ram.
Cal destacar-ne també el mercat de Tordera, d'arrels centenàries i amb una mitjana d'uns 40.000 visitants setmanals, que es celebra cada diumenge de l'any pel matí. A més, les botigues de Tordera també estan obertes durant el matí de diumenge. El mercat disposa de diferents punts de pàrquing per a vehicles i autocars.
Pobles i platges de l’Alt Maresme
Des de Can Pica es pot gaudir de la visita a diferents pobles de l’Alt Maresme i les seves platges: Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda, Calella, Sant Pol...
Més a l’interior, destacar també la proximitat amb el poble de Sant Cebrià de Vallalta (a 30 minuts), on té lloc la Fira i Diada de la Maduixa de la Vallalta, on es podran degustar les maduixes del Maresme, collides el mateix dia, sense que hagin patit un transport i en el seu punt òptim de maduració, és un plaer que ens permet gaudir d’un dels gustos i aromes més arrelats a la nostra comarca. La propera edició tindrà lloc el 24/04/2016.
Blanes
La Festa Major cau en l'última setmana de juliol, durant la setmana de Santa Anna i dura 8 dies. Durant aquesta setmana cada any s'hi celebra el Concurs de Focs d'Artifici de la Costa Brava, un dels més importants d’Europa.
En destaquem el Jardí Botànic MariMurtra, el Jardí Botànic de Pinya de Rosa, Castell de Sant Joan, l’església parroquial de Santa Maria de Blanes, diverses ermites de Blanes que contornegen tota la població i s’ubiquen a les crestes dels turons, el Passeig del Mar, platges i cales, entre molts d’altres llocs d’interés.
Fogars de la Selva